Burgemeester wil snoeien in sociale sector

Ook burgemeester Vanderhasselt was te gast in de burgemeestersmarathon van Radio2. Naast een lange intro over de paardensport ook een opvallende uitspraak over besparingen in de sociale sector.

Over het beleid was er weinig te vernemen in het radiogesprek. Ternat zit dus met een tekort, vroeg de journaliste. Dat klopt eigenlijk niet want eind december werd een begroting in evenwicht goedgekeurd. Maar de vorige bestuursmeerderheden hebben veel geïnvesteerd in duurzame gebouwen en dardoor is er nu geen geld meer voor de plannen van de nieuwe meerderheid.

De burgemeester zegt geen voorstander te zijn van een verhoging van de belastingen maar denkt dat er kan bespaard worden op de uitgaven. Dat kan bijvoorbeeld door de verdeling van het infoblad van de gemeente niet meer te laten doen door de werknemers van Groep Intro, een werkplaats van de sociale economie waar men laaggeschoolden opnieuw aan het werk probeert te krijgen (aan een eerlijk loon). Een zakenrelatie van de burgemeester zou dit goedkoper kunnen. Andere voorbeelden kon de burgemeester voorlopig niet geven maar hij kondigde aan dat die er wel komen, dankzij zijn groot zakelijk netwerk.

Het interview op Radio2

Lees ook : spagroenXL wil lichten doven na middernacht om klimaatdoelstelling te halen en

spagroenxl wil meer dienstverlening door efficiënter werkend gemeentebestuur