Ria Leeman

Ria woont in de Asbaan 2 in Sin-Katherina-Lombeek. Ze werkte jaren als klantenadviseur voor Fortis en later BNP-PARIBAS-FORTIS. In de mobiele ploeg kwam ze in contact met heel veel mensen, en dat vond ze leuk, omdat ze sociaal aangelegd is. Ze hield ervan om ouderen te helpen bij hun administratie.

ZICH INZETTEN VOOR DE ZWAKKEN

Vandaar dat ze zich ook graag wil blijven inzetten voor de zwakken in onze maatschappij. Ook ijveren voor een veilige schoolomgeving hoort daarbij. Veilige voetpaden en goede aanduidingen voor automobilisten dat ze in een schoolomgeving zitten. Waarom geen fluofiguurtjes met vlaggetje plaatsen zoals in andere gemeenten, vraagt Ria zich af.

Sinds kort is Ria gepensioneerd en lid van de seniorenbond. Sinsdien heeft ze ook meer tijd voor haar hobby's : Vlaamse muziek, kaartwedstrijden en figureren in tv-series. Ze speelde reeds kleine rollen in Thuis, Amateurs, enz.)VOOR EEN VEILIGE SCHOOLOMGEVING

Veilige voetpaden en goede aanduidingen voor automobilisten dat ze in een schoolomgeving zijn en moeten vertragen zijn absoluut noodzakelijk, zegt Ria. Het Verkeersmaatje is een plastic pop van 80 cm hoog met in zijn hand een vlag van 1 meter die automobilisten vriendelijk doch dringend gebied “SLOW” te rijden.

IN DE PERS

"In de Processiestraat is er op verscheidene plaatsen een probleem voor de veiligheid van de voetganger omdat de voetpaden er te smal zijn", zegt Ria Leeman, wiens woning tussen de Processsiestraat en de Asbaan gelegen is.

Er zijn nochtans slechts enkele kleine onteigeningen of grondverwervingen (inder minne) nodig om de voetpaden aan te passen en toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen.

"Het schepencollege heeft al geruime tijd, op onze vraag, beslist dat dergelijke "missing links" moeten aangepakt worden maar de uitvoering van deze beslissing volgt spijtig genoeg niet", zegt schepen Guido Van Cauwelaert (Groen). Dergelijke knelpunten moeten dringend worden weggewerkt.


Editiepajot TERNAT- 22 augustus 2018

Contact : 0489/361405 ria.leeman@hotmail.com