Rutger Belsack

Schepen van Vrije Tijd, Welzijn en Patrimonium, Rutger Belsack gaat samen met Groen, sp.a en verscheidene onafhankelijke kandidaten naar de kiezer. De afgelopen weken werd er samen met hen gewerkt aan het toekomstprogramma van de lijst spagroenXL, dat ondertussen gepubliceerd werd op www.spagroenxl.be


In de pers


Schepen Rutger Belsack trekt in oktober met GROEN SP.A en verscheidene onafhankelijke kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Rutger Belsack was net als heel wat andere collega's in het college en de gemeenteraad partijloos sinds de implosie van de ooit zo populaire ‘Lijst van de Burgemeester’. Dat Belsack uiteindelijk op de lijst van SP.A Groen XL zal staan, is volgens hem niet zo'n grote verrassing. “Al liep dat traject zeker ook niet over één nacht ijs. Er is met veel wederzijds respect ontzettend veel gepraat en overlegd”, zegt Belsack. “Al snel bleek wel dat de lijst zeker openstond voor mijn progressief liberale ideeën en dat is door de vele contacten de laatste weken alleen maar duidelijker geworden. Ik ben bijzonder tevreden dat ik zoveel vrijheid krijg.”

Het Nieuwsblad

Ternat is een #bibvooriedereen

Schepen Rutger Belsack: “Onze bib heeft het afgelopen jaar sterk ingezet op het uitgroeien tot een open huis in de gemeente. Een plaats waar de burger zich welkom en thuis voelt, een plaats van kennis, informatie en kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding voor iedereen. We zijn fier dat de bibliotheek de plaats is waar iedereen zonder drempel terecht kan. Een plaats vol boeken, dvd’s tijdschriften voor jong en oud en sinds eind vorig jaar ook gezelschapsspelletjes (met dank aan de spellenclub “overspel”) en games – een aspect dat door enthousiaste vrijwilligers werd ontwikkeld. Ik hou alvast van de bib in Ternat omdat het zoveel meer is dan gewoon maar een bib”

https://bibternat.be/2018/04/23/bibvooriedereen/

Het jongereninformatiepunt (JIP) in de bibliotheek richt zich tot jongeren tot 25 jaar die op zoek zijn naar nuttige en duidelijke informatie over allerhande thema’s op het vlak van welzijn, onderwijs, vrije tijd en andere relevante maatschappelijke thema’s. Door de inbedding van het JIP in het jeugdbeleid, zet de gemeente volop in op haar jongere inwoners.

Op donderdag 8 juni werd het jongereninformatiepunt, of kortweg JIP, officieel in gebruik genomen onder toeziend oog van schepen Rutger Belsack. Vanaf nu kunnen jongerenop een laagdrempelige en toegankelijke manier duidelijke en objectieve informatie terugvinden over allerlei onderwerpen die hen aangaan. Bovendien staat de jeugddienst klaar om, indien gewenst, samen met de jongere mee op zoek te gaan naar een gepaste antwoorden.

Het JIP kan je terugvinden in de bibliotheek van Ternat tijdens de openingsuren: Ma - di - do: 10u tot 12u en van 16u tot 20u , Wo: 13u tot 17u , Vr: 10u tot 12u , Za: 10u tot 13u.

Contact: Jeugddienst@ternat.be Tel: 02/582 05 01
Editiepajot : TERNAT - 12 jun 2017